Huzarensalade van Bloemkool

 (leftover kan je 3 dagen bewaren in de koelkast!)

  • Bloemkool rijst kant en klaar bij Albert Heijn
  • Grote hand hamblokjes
  • Kleine rode ui zo klein mogelijk versnipperen
  • 3 zure augurkjes zo klein mogelijk versnipperen
  • 2 kleine el Zaanse mayonaise
  • Kleine eetlepel kwark
  • Peper, zout, paprika poeder en hard gekookt ei om te garneren

 

Instructies

1. Doe de bloemkool-rijst in kokend water met bouillon 90 seconden koken

2. Giet de bloemkool af en laat goed uitlekken en afkoelen in een vergiet met kleine gaatjes (min. 15 minuten)

3. Doe de bloemkool in een theedoek en wring deze goed uit, zodat alle vocht eruit is.

4. Doe alle overige ingrediënten behalve ei bij de bloemkool en mix goed door elkaar tot er een puree ontstaat.

5. Even 15 min in de koelkast, stukje vlees of kip erbij is mjammie!