Vanaf fase 2B

Bereidingswijze:

1. Snijd de courgette 8 cm in de lengte en snijd elk stuk in 9 frietjes. Doe de courgette frietjes dan in een vergiet en bestrooi met zout. Laat de courgette frietjes minstens 1 uur uitlekken in het vergiet om de overtollige vocht te verwijderen.

2. Verwarm de ​​oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop in een kom de eieren. Pak een andere kom om de Parmezaanse kaas, amandelmeel en Italiaanse kruiden in te mengen, zet beide kommen opzij.

3. Pak vervolgens weer het vergiet en spoel het zout van de frietjes eraf en dep ze droog met keukenpapier of schone theedoek. Dip elke courgette friet in het eimengsel en rol daarna in het amandel mengsel. Plaats de frietjes vervolgens op de bakplaat.

4. Bak de courgette frietjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de paneer laag krokant en bruin kleurt. 

Verdeel de frietjes na het bakken in twee porties en serveer met je favo stukje vis, vlees of vega en een likje mayo.

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 25 gr amandelmeel
  • 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 middelgrote ei
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden- 1 el zout