Vanaf fase 1
Bereidingswijze:
- Meng de bloemkoolrijst met 1 eetlepel mayonaise en naar smaak wasabi.
- Snijd avocado, komkommer, zalm en/of tonijn in reepjes.
- Leg een blad nori met de ruwe kant naar boven op een bamboematje.
- Verdeel een laag bloemkoolrijst gelijkmatig op het norivel en laat 7 cm aan de bovenkant vrij.
- Beleg verder met de zalm/tonijn/kip, avocado en de komkommer in het midden van de bloemkoolrijst.
- Rol het norivel zorgvuldig met het bamboematje op, weg van het lichaam, en druk de vulling in het midden aan.
- Bevochtig het vrije deel van het norivel met water en druk de rol stevig aan.
- Snijd deze met een licht bevochtigd scherp mes in 5-6 stukken.
- Serveer de koolhydraatarme sushi een beetje wasabi en sojasaus.

Ingrediƫnten:
- 100 gram bloemkoolrijst
- 1 eetlepel mayonaise
- Halve avocado ik reepjes of kleine blokjes
- Komkommer naar smaak in lange dunne reepjes
- 2 norivellen
- 100 gram zalm, tonijn of kip