Kippendijen alla pizzaiola
Voor de tomatensaus
Pel en snipper de ui.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten.
Schenk de witte wijn erbij en kook tot de helft in.
Voeg de gepelde tomaten toe en kook op middelhoog vuur in circa 15 minuten tot een saus.
Pluk de oregano en basilicum en voeg toe aan de saus.
Kippendijen
Verwarm de oven voor op 220 graden
Bestrooi de kippendijen met zout en versgemalen peper.
Wentel de kippendijen door de bloem.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijen om en om in circa 4 minuten
Leg de kippendijen in een ovenschaal
Snijd de mozzarella in plakken.
Schep een derde van de tomatensaus in de ovenschaal, leg de kippendijen erop en leg op
Bak de kippendijen in de oven van 220 graden in circa 20 minuten gaar.
Garneer met blaadjes basilicum en serveer!
1 ui
3 teentjes knoflook
olijfolie om in te bakken
150 ml witte wijn
800 g gepelde tomaten
0.5 bosje oregano
0.5 bosje basilicum
4 kippendijen
50 g bloem
1 bol mozzarella