Kippendijen alla pizzaiola

Voor de tomatensaus

Pel en snipper de ui.

Pel en snijd de knoflook in plakjes.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten.

Schenk de witte wijn erbij en kook tot de helft in.

Voeg de gepelde tomaten toe en kook op middelhoog vuur in circa 15 minuten tot een saus.

Pluk de oregano en basilicum en voeg toe aan de saus.


Kippendijen

Verwarm de oven voor op 220 graden

Bestrooi de kippendijen met zout en versgemalen peper.

Wentel de kippendijen door de bloem.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijen om en om in circa 4 minuten

goudbruin.

Leg de kippendijen in een ovenschaal

Snijd de mozzarella in plakken.

Schep een derde van de tomatensaus in de ovenschaal, leg de kippendijen erop en leg op

iedere kippendij een plak mozzarella.

Bak de kippendijen in de oven van 220 graden in circa 20 minuten gaar.

Garneer met blaadjes basilicum en serveer!

Ingrediƫnten voor 4 personen:

1 ui

3 teentjes knoflook

olijfolie om in te bakken

150 ml witte wijn

800 g gepelde tomaten

0.5 bosje oregano

0.5 bosje basilicum

4 kippendijen

50 g bloem

1 bol mozzarella