Lasagne Bolognese
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Voeg de tomaat, tomatenpuree, knoflook, basilicum en de Italiaanse kruiden samen en pureer deze met een staafmixer tot een puree.
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de tartaar toe en bak deze rul.
Bak daarna de de stukjes champignon en de bleekselderij kort mee.
Voeg de puree en de bouillon toe en laat het geheel even inkoken.
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel een laagje saus over de bodem en bedek met de lasagnebladen.
Houd deze volgorde aan totdat de saus op is.
Zorg ervoor dat je eindigt met een laag saus.
Verdeel de 4 el Boursin cuisine light over de bovenste laag.
Zet de lasagne in het midden van de voorverwarmde oven en laat de lasagne in 30-40 minuten gaar worden.
200 g rundertartaar
400 g tomaten uit blik
4 tl tomatenpuree
1 kleine ui, gesnipperd
200 g champignons, in stukjes
200 g bleekselderij in stukjes
2 tenen knoflook
4 el Boursin cuisine light
Verse basilicum
200 ml runderbouillon
3 tl Italiaanse kruiden
1½ el olijfolie